Kevin Lange

Alles over sport, mode en voeding

Stress verminderen met een anti stress behandeling

2 min gelezen
Ontspanning

Stress verminderen, dat is voor veel mensen een goed voornemen. Maar toch is het lastiger als het lijkt. De meeste stress kun je niet zomaar uit je leven bannen. En dat hoeft natuurlijk ook niet. Iedereen is het er over eens dat teveel stress niet gezond is. Fysiek ongezond maar ook mentaal. Wanneer je langdurig blootgesteld wordt aan teveel stress kun je uiteindelijk een burn-out krijgen waarmee je langere tijd uit de running bent. Dat is dus iets wat je graag wilt voorkomen. Toch is halt roepen bij teveel stress lastig. De meeste mensen doen dat dan ook pas wanneer het al (bijna) te laat is.

Stress verminderen

 

Stress verminderen voorkomt problemen op lange termijn

Beter begin je nu met stress verminderen om zo problemen op de lange termijn te voorkomen. Stress verminderen kan bijvoorbeeld door je eigen grenzen te kennen en deze ook aan te geven zonder schuldgevoel. Op je werk maar bijvoorbeeld ook in (vriendschaps)relaties. Misschien lukt je dat niet direct en heb je daar hulp bij nodig? Dan zijn er behandelingen die je kunt volgen bij therapeuten die gespecialiseerd zijn in stress.

Praktijk Yugen

Anti stressbehandeling

Praktijk Yugen is gespecialiseerd in stress behandelingen. Hier leer je hoe je in je dagelijkse leven stress kunt verminderen maar ook hoe je zorgt dat de stress minder vat op je krijgt. Dat je niet te lang met dat gespannen gevoel rond blijft lopen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van ontspanningsoefeningen. Tijdens de behandelingen krijg je handvatten om om te gaan met deze situaties. Je krijgt inzicht in je eigen stress triggers. Misschien zit dat in hele andere situaties dan wat je in eerste instantie zou denken.  Wanneer je weet wat stress veroorzaakt kun je er ook beter mee omgaan. Ontspanning blijft de beste remedie tegen stress. Dus heb je een drukke stressvolle periode op je werk? Boek dan regelmatig een avondje sauna, plan een dagje shoppen of ga lekker met je gezin iets leuks doen.