Kevin Lange

Alles over sport, mode en voeding

Leuke steden in Duitsland voor een stedentrip

2 min gelezen
Leuke steden Duitsland

Wil je deze zomer graag op vakantie maar ben je toch bang om ver weg te gaan vanwege het corona virus? Ga dan op stedentrip in Duitsland! Vlak over de grens zijn er in Duitsland talloze leuke steden waar je een prima weekendje weg naar toe kan. Je hebt keus uit historische steden, steden vlakbij de natuur of juist zo dicht mogelijk bij de grens. Wij vertellen je alles over een paar leuke steden in Duitsland.

Leuke steden Duitsland

Een stedentrip naar Keulen of Bremen

In de stad Keulen vind je veel cultureel erfgoed en historie. Het ligt gelegen aan de Rijnboulevard waar je heerlijk langs kan wandelen in de zomer. In het centrum staan gekleurde vakmanshuizen en beroemde bezienswaardigheden waaronder het gotische stadshuis. De stad Bremen bestaat veelal uit middeleeuwse gebouwen. Bezoek het 17de eeuwse Rathaus en de St. Petri Dom. Het marktplein staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Er staan meerdere beelden waaronder de paladijn van Karel de Grote die wereldberoemd is geworden.

Leuke steden Duitsland

Weekend weg naar Regensburg of Trier

De stad Regensburg is een sfeervolle stad met leuke pleintjes waar je een terras kan pakken. Het staat hier vol met oude gebouwen en het ligt aan de oever van de Donau. Vaak zijn hier evenementen waar bier en wijn een grote rol spelen. Tijdens de oorlog is hier veel bespaard gebleven in vergelijking met andere steden. Langs de rivier de Moezel ligt de oudste stad van Duitsland genaamd Trier. Een echte cultuur en geschiedenis liefhebber is hier zeker op zijn plaats. Veel van wat je hier tegenkomt, stamt uit de Romeinse tijd. Bezoek de vele kerken, bruggen en paleizen in deze bijzondere stad. Duitsland staat vol met steden die geschikt zijn voor een stedentrip. Dit waren een paar leuke steden in Duitsland.