Kevin Lange

Alles over sport, mode en voeding

Een hydraulische handrem in rallyauto’s plaatsen

2 min gelezen

Rallyauto’s of auto’s voor het driften op een circuit worden vaak voorzien van een hydraulische handrem. Aan het gebruik van dit type handrem zitten verschillende voordelen ten opzichte van een klassieke handrem voor auto’s. Zo zal de kabel van een traditionele handrem steeds verder slijten, waardoor deze verslapt. Dit maakt dat dit type rem minder geschikt is voor rallyauto’s en driftauto’s, waar dit type intensief gebruikt kan worden. In het ergste geval raakt de kabel dermate ernstig versleten, dat deze zelfs volledig knapt.

Een ander voordeel aan het laten plaatsen van een hydraulische handrem is de mogelijkheid om te doseren tijdens het remmen. Bij een normale handrem komt de auto in een keer stil te staan, wat bij bijvoorbeeld driften met een rallyauto geen prettig idee is. Door een hydraulische handrem te laten plaatsen kan men tijdens het remmen doseren. Dit maakt het driften aanzienlijk makkelijker!

Losse hydraulische handrem bestellen op internet

Voor het bestellen van een hydraulische handrem hoeft u tegenwoordig niet per definitie langs uw autodealer te gaan. Het is zelfs verstandiger om de handrem online te bestellen. Dit biedt u onder meer het voordeel, dat de prijzen voor losse onderdelen veel lager liggen. U kunt de handrem logischerwijs op een later moment door een autodealer laten plaatsen, als u hier zelf geen ervaring mee heeft. De handrem moet op de bestaande remsystemen van uw auto worden aangesloten. Op internet zijn handige instructies te vinden, waarin stapsgewijs wordt toegelicht hoe het installeren van een hydraulische handrem in z’n werk gaat.