Kevin Lange

Alles over sport, mode en voeding

De perfecte badkamer

2 min gelezen

Eens in de zoveel jaar wil je verandering. Je kijkt al jaren naar een saaie badkamer die je al jaren hebt. Je wilt verandering, nieuwe vloeren, nieuwe wanden, een andere douchecabine, nieuwe gootsteen en zelfs een nieuw bad. Alles moet mooier en beter, maar hoe pak je dat aan en wat wil je nou precies?

De juiste vloer kiezen

De kleur en materiaal die je gebruikt voor de vloeren en muren van je badkamer heeft de grootste impact op hoe het eruit komt te zien. Er zijn eigenlijk vijf soorten vloeren die je kan gebruiken in je badkamer. Je hebt de keuze PVC, tegels, kurk, gietvloeren, en hout. Allereerst is hout een hele gewaagde keuze. Een badkamer is vaak vochtig en het hout moet dus goed onderhouden blijven als je zonder toekomstige problemen van je badkamer wilt genieten in de komende jaren. PVC vloeren zijn vaak grote matten van kunststof. Een voordeel hiervan is dat deze vloeren tegen water kunnen en makkelijk schoon te maken zijn. Een gietvloer is bijvoorbeeld beton cire en kan in alle kleuren gelegd worden. Ook is dit makkelijk schoon te maken. Beton cire is wel wat duurder dan een pvc vloer, maar wellicht ook veel mooier. Tevens kan je met beton cire ook je muren doen, voor het totaalplaatje van je badkamer. Dit kan natuurlijk niet met een kurk of pvc vloer.

De inrichting van je badkamer

Nu je de vloer en muren gedaan hebt kan je je badkamer gaan inrichten. Als je een familie hebt is het handig om een toilet en grote gootsteen te plaatsen in je badkamer. Zo heb je genoeg faciliteiten in de ochtenden voor jezelf en de kinderen. Tevens is het aan jezelf of je een bad, douche of beide wilt hebben. Ook is het aan te raden om in een kleine badkamer alleen een douchecabine neer te zetten. Deze nemen namelijk minder ruimte in dan een bad en geeft je badkamer een wat ruimer gevoel.