Kevin Lange

Alles over sport, mode en voeding

Magnesium: beter in pilvorm of in poedervorm?

2 min gelezen
magnesium pillen

Magnesium staat bekend als een wondermiddel onder de voedingsupplementen. Dit mineraal werkt namelijk hard mee aan je metabolisme, waardoor je energie optimaal verbruikt wordt; het is essentieel voor sterke botten; het werkt spierontspannend én ondersteunt je zenuwstelsel. Kortom: Magnesium werkt hartstikke goed voor je geheugen, je spieren, je botten en je algemene leefkwaliteit.
Op de markt is het aanbod magnesiumsupplementen erg groot. In dit artikel kijken we naar het verschil tussen magnesium pillen en magnesium poeder.

Verschillende soorten supplementen

Magnesium is in verschillende vormen te vinden, namelijk:

 • Magnesiumoxide
 • Magnesiumcitraat
 • Magnesiumchloride
 • Magnesiumsulfaat
 • Magnesiumbisglycinaat

Magnesiumcitraat en magnesiumbisglycinaat staan bekend als de best opneembare vormen van magnesium, die dus zonder bijwerkingen op de makkelijkste, snelste en beste manier door je lijf worden opgenomen. Dat is erg belangrijk, omdat andere vormen van magnesium wel eens voor vervelende effecten kunnen zorgen; zo kan magnesiumoxide, een vorm van magnesium die nog veel in supplementen voorkomt, laxerend zijn en daarom minder goed te werk kunnen gaan.

magnesium pillen

Magnesium pillen of magnesium poeder?

 • Magnesium pillen
  De meeste mensen slikken hun supplementen het liefst in pilvorm. Dat is begrijpelijk, omdat pillen makkelijk mee te nemen zijn, een handzaam formaat hebben en niet geknoeid worden. Pillen worden in de maag bewerkt door het maagzuur. Het magnesium wordt vervolgens door je spijsverteringsstelsel door je lichaam verdeeld, waar nodig.
 • Magnesium poeder
  Magnesium in poedervorm heeft ten opzichte van magnesium in pilvorm één voordeel, namelijk dat het een stuk sneller opgenomen kan worden. Waar pillen pas in de maag klaar om opgenomen te worden zijn, wordt poeder, gemengd met water, deels al wanneer in de mond opgenomen. Dit is erg fijn bij klachten zoals krampen of hoofdpijn, maar minder handig wanneer het supplement in preventieve vorm geslikt wordt. Poeders zijn namelijk een stuk minder handzaam dan pillen en dienen gemengd te worden met water, waardoor de meeste mensen ervan afzien ze deel te maken van hun dagelijkse routine.


Al met al is de keuze dus erg persoonlijk!

Meer verhalen