Kevin Lange

Alles over sport, mode en voeding

Hoe zorg je voor een actiever leven

2 min gelezen

Veel mensen voelen zich schuldig over het feit dat ze niet actief genoeg zijn. Het kan natuurlijk ook een hele opgave zijn om naast je werk, zorgen voor de kinderen, het huishouden op orde houden, je sociale contacten onderhouden en daarnaast ook nog tijd voor jezelf in te roosteren zodat je goed kan ontspannen, actief te zijn. Vaak weten mensen ook niet zo goed wat ze nou moeten doen. Of je nou meer van snowboards houdt of van snelwandelen, in dit artikel zullen wij haarfijn uitleggen hoe jij er voor zorgt dat je meer activiteit in je leven verwelkomt.

Welke activiteit zoek je?

Het belangrijkste is om te bepalen wat voor soort activiteit je wilt doen, en hoe serieus je er in bent. Als het je leuk lijkt om te snowboarden maar dit nog nooit hebt gedaan, is het wellicht niet heel handig om gelijk snowboards, helmen en dergelijke te kopen, want misschien bevalt het wel helemaal niet. Ga hiervoor eerst eens op de proef snowboarden. Ditzelfde geldt voor vrijwel elke sport en activiteit. Vaak kan je gratis een proefles doen voordat je een abonnement af moet sluiten. Op deze manier zit je nergens aan vast en kan je voor jezelf besluiten of het bij je past.

Hoe maak je tijd vrij?

Zoals in de eerste alinea al besproken wordt, kan het als een onmogelijke taak lijken om tijd vrij te maken voor activiteiten buiten je gewone leven. Een goede tip is de volgende: leef je leven een week zoals je normaal doet, en houdt alles bij wat je doet, en hoeveel tijd je daaraan kwijt bent. Vaak zal je aan het einde van de week merken dat, ook al heb je voor jouw gevoel geen vrije tijd gehad, veel vrije tijd hebt. Denk aan de tijd die je ‘s avonds voor de TV hangt, of de tijd waarin je ‘s middags gedachteloos zit te scrollen op je telefoon. Dit zijn momenten die niets bijdragen aan je gezondheid en dus ook makkelijk vervangen kunnen worden door een sport. Om jezelf verder te zetten om te gaan sporten kun je alvast materiaal aanschaffen, zoals snowboard bindingen. Er zijn talloze aanbieders zoals sidewayssports.nl waar je kan slagen!