Kevin Lange

Alles over sport, mode en voeding

Handelsbeurs uit de U.S.A.

1 min gelezen
bitcoin

Voor digitale activa is Coinbase de belangrijkste handelsbeurs, het Amerikaanse bedrijf heeft als eerste handelsbeurs een Nasdaq beursnotering gekregen. Het bedrijf is overal ter wereld operationeel en heeft maar liefst 1700 medewerkers en 56 miljoen gebruikers, Bitvavo in Nederland is een concurrent van het bedrijf maar ook de grootste van de wereld Binance. Het bedrijf is opgezet om eenvoudig Bitcoins en andere crypto valuta te kopen en te beheren. Voor institutionele gebruikers maar ook particulieren.

Zijn er nadelen van het bedrijf

Zoals ieder bedrijf op de wereld heeft Coinbase ook zo zijn nadelen, een van de belangrijkste nadelen is de relatief hoge commissie van minimaal 1.4%. Is het druk op het platform dan is deze vaak overbelast, vooral op piekuren kom je er niet op. Wordt het spannend dan is het onmogelijk om de orders te laten uitvoeren, niet erg betrouwbaar dus. Het verleden spreekt ook al niet in het voordeel van het bedrijf, daar zijn dingen zonder enig overleg gebeurd. Kan je een bedrijf dichter bij huis zoeken wat betrouwbaarder is dan is dit aan te raden.

Coinbase

Voordelen

Het aanmaken van verschillende portemonnees is zeer eenvoudig, het platform is gemakkelijk aan te passen naar je eigen wensen. Met de app voor de smartphone kun je ook je Bitcoin betalingen doen, veel mensen hebben al geïnvesteerd in het platform om deze naar een hoger niveau te tillen. Voor iedereen is het eenvoudig om Bitcoins of andere crypto valuta te kopen en te beheren. In het tweede kwartaal van 2019 is ook Ripple toegevoegd. 

Meer verhalen