Kevin Lange

Alles over sport, mode en voeding

Eenzaamheid

2 min gelezen

Graag heb ik in dit blog over een veel voorkomend onderwerp bij ouderen. Eenzaamheid is iets wat je overkomt en waar je vaak niet veel aan kunt doen. Vaak merk je het pas als het te laat is en voel je je dus eenzaam. Zelf heb ik ook zo ervaren. Toen ik de 60 was gepasseerd, merkte ik om mij heen dat familie en vrienden begonnen te overlijden, emigreerde of dat het contact verzwakte. Hierdoor voelde ik mij zonder dat ik het door had binnen een aantal jaar gigantisch eenzaam. Het enige contact dat ik nog had eigenlijk was met mijn vrouw. Helaas vond zij op oudere leeftijd een andere man en wilde scheiden. Hierdoor viel ook het laatste beetje sociale contact met andere weg.

Online contacten opdoen

Gelukkig vertelde mijn kleinzoon mij dat ik moest gaan daten. Niet zomaar daten, maar online daten. Hij vertelde mij over 50plusmatch, een betrouwbare datingsite voor ouderen. Ik geloofde er eerst weinig van en vertelde dat ik daar niet aan wilde beginnen. Gelukkig was mij kleinzoon zo eigenwijs dat hij bleef door zeuren dat ik moest beginnen met date. Uiteindelijk heb ik me maar aangemeld, zodat mijn kleinzoon ophield met zeuren.

Stiekem werd ik toch wel nieuwsgierig en ben ik maar even een kijkje gaan nemen op de website. Al snel merkte ik dat ik zonder dat ik het door had al een half uur aan het kijken was naar vrouwen. Ik heb toen snel mij profiel opgesteld. Dingen als een foto, hobby’s, informatie en natuurlijk wat ik zoek in een vrouw. Nu ben ik sinds gister bezig met het sturen van berichtjes. Ik hoop dat dit iets oplevert waardoor ik mij minder eenzaam ga voelen en ik nog kan genieten van mijn pensioen.

Meer verhalen